Stig (oikealta nimeltään Pasi Siitonen) käsittelee lauluissaan pääasiassa vastakkaista sukupuolta ja juhlimista. Humoristisissa sanoituksissaan Stig parodioi yhdysvaltalaisen kaupallisen hip hopin kliseitä. Myös miehen imago amisviiksineen on tarkoituksellisen korni. Siitonen vaihtoi tyyliään akustisemmaksi vuoden 2011 lopulla osallistuttuaan Uuden Musiikin Kilpailuun. Hän myös lyhensi aiemman Stig Dogg taiteilijanimensä muotoon Stig.

Stigin ensimmäinen, omaa nimeä kantava albumi, julkaistiin 26. heinäkuuta 2006. Se ylsi Suomen virallisen albumilistan 37. sijalle. Albumilta julkaistiin singlenä kappale "Rakkauden Bermudan kolmio" ja siitä julkaistiin myös musiikkivideo. Kappale nousi myös Suomen virallisen singlelistan 18. sijalle. Siitosen toinen Stig Dogg -nimellä julkaistu albumi Stigidilaatio julkaistiin 3rd Rail Musicin alaisuudessa toimivan Muumaa Musiikin kautta 10. tammikuuta 2007. Albumi sijoittui parhaimmillaan Suomen virallisen albumilistan 8. sijalle. Samana vuonna albumilta julkaistiin singleinä kappaleet "Stigidilaatio" ja "Vadelmasuklaa". Ensimmäinen mainituista, albumin nimikkosingle "Stigidilaatio", nousi Suomen virallisen singlelistan 12. sijalle ja pysyi listalla yhteensä viisi viikkoa.

Stig osallistui kappaleellaan "Laululeija" Uuden Musiikin Kilpailuun, jossa valittiin Suomen edustaja vuoden 2012 Eurovision laulukilpailuun. Hän pääsi Uuden Musiikin Kilpailun finaaliin ja kolmen parhaan ehdokkaan joukkoon, mutta jäi toisella kierroksella valitsematta Suomen euroviisuedustajaksi, kun voiton vei Pernilla Karlsson. "Laululeija" -kappaleen ovat säveltäneet Matti Mikkola ja DJPP ja sen sanoituksesta vastaa PMMP -yhtyeen Paula Vesala. Siitonen kertoi Metro Liven haastattelussa, että hänen on pitänyt osallistua Eurovision laulukilpailun karsintoihin Stig Doggina jo 3–4 vuotta, mutta se on jäänyt johtuen aikataulujen puutteesta.